Yazıyı Facebook'ta Paylaş

kars a gidelim

Posted on by Web Sehir

Nasıl Gidilir?
Bulunduğunuz yerden bir tren ,otobüs yada uçak bileti alıp Kars a gidersiniz .Kars a gidince Hapam mevkii de Rüştü nün kahvesine gidin, bilmiyorsanız orda birine sorun. Rüştü nün kahvesinde İrişdi ye giden minibüsü sorun . Kime sorarsanız size gösterir.
Bunu Yapın: Rüştü nün kahvesinde kırtlama şeker ile en azından bir çay için ikinciyi muhakkak içersiniz, hatta üçü-dördü bulur. Çünkü gerçekten kırtlama şeker ile burada çaylar peş peşe içilir. Demlik biter haberiniz olmaz..
Bunu Yapmayın: Sakın saat 12 00 dan sonra köye giden minibüsü aramayın. Çünkü geç kalmış olabilirsiniz. Saat 9.00 da Kars a ulaşan köy minibüsü 3-4 saat sonra köye hareket eder. Kars da kalcak bir tanıdık ev yoksa, sizde o saatten sonra Kars da 1 gece kalacak otel ararsınız.
Köye gidince ilk bunu yapın: Çünkü herkes bunu muhakkak yapar. Çektiğimiz resimlerle bunu tespit ettik. ilk minibüsten iner inmez toprağı öpün. Diyeceğimiz aklınızdan geçtiyse yanıldınız. Burada herkesin ilk yaptığı şey köyün bulağından bir su içmek. Minibüsten inip, yıllardır hiç azalmadan,oluk dolusu cömertçe akan bu suya doğru gidince, aklınızdan doya doya dakikalarca içeyim, diye geçirirsiniz. Ama bulağa yanaşıp avucunuzla suyu içmeye başladığınızda, hemen doyarsınız. Ayrıca dişleriniz soğuk sudan sızlamaya başlar. Onun için, oradan hemen ayrılmazsınız, biraz bekleyip, yine içersiniz, biraz bekleyip yine. Aslında biraz daha bekleyip yine içmek istersiniz ama daha yeter. Eş ,dost akraba, konu komşu sizi bekliyor. Sonra " eye sen bulağın başında oturup su içmeyemi geldin " derler.
Bunu kesinlikle unutmayın. Bu su, çok soğuk ve doyurucu. Üstelik bu sudan demlenen çaya da doyulmuyor. Hatta çayın markası en kötü marka olsa bile. Doyulmuyor, doyulmuyor, doyulmuyor.....

Özel Arama

Yorum Yaz