Yazıyı Facebook'ta Paylaş

Kars otogarı hayvan borsası oluyor

Posted on by birkan

Kars'ta, Ardahan yolu üzerindeki otogarın hayvan borsasına dönüştürülmesi için çalışmalara hız verildi.

Havaalanı yolu ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün arasında bulunan araziye taşınacak olan Kars Otogarı'nın yeniden düzenlenerek, yerine hayvan borsası kurulacağı bildirildi. Kars Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Çiçek, "Belediye meclisimizin almış olduğu kararla karayolları ile havaalanı arasında kalan bölgede yeni bir otogar yapılması kararı verilmiştir. Bu karar doğrultusunda ihale yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de yer tespiti yapılarak, inşaat çalışmaları başladı. Ekim ayı itibariyle inşaatın bitirilmesi hedeflenmektedir. Burasının bitirilmesiyle birlikte şu anda otogar olarak kullanılan bölge mezbaha ve hayvan pazarı olarak düzenlenecek. İşlemler tamamlandıktan sonra 10 yıllığına yap-işlet-kiraya-ver modeliyle ihale edilecektir" dedi.

Yeni hayvan borsasından yer temin etmek isteyen vatandaşların belediyeye başvurabileceğini ifade eden Çiçek, "Belediye meclisinin aldığı karar ve teknik şartnameye göre yasal çerçevede kurayla kiralama işlemleri yapılacaktır.

Önümüzdeki günlerde ihale aşaması ile birlikte yasa gereği yerel TV ve yerel gazetelerde en az iki kez olmak üzere ihale duyurusu yapılacaktır. Bu nedenle ihaleye katılacak olanlar belediyemize başvursunlar. Bizler onlara gerekli teknik bilgiler ve şartnameler konusunda yardımcı olacağız" diye konuştu.

Özel Arama

Yorum Yaz