BOZ AŞ Yarma(buğdayın kırılması ile elde edilen ürün) patates,biber.soğan ve o anda bulunursa kaz etinden anık yapılır içine yeşil mercimek katılır ve kaynatılır(adının boz aş olmasının nedeni içinde salça bulunmadığı için renginin açık renk olmasıdır.
AYRAN AŞI İçinde yarma yarpuz (nane) ya da pancar bulunur,bunlar kavrulduktan sonra su yerine ayran katılarak kaynatılır...
Haşıl: Suyun içine yarma dökülür kaynayıp pişer suyunu çeker (pilav gibi) tabaklara alınır ortası açılarak ortasına sarı yağ yarmanın üstüne de sarımsaklı yoğurt dökülür.
Hangel:Kayserililerin övündüğü mantının Kafkaslardaki şeklidir. Hamur yoğrulduktan sonra yufka şeklinde açılır ve baklava dilimi şeklinde kesilir. Etli ve etsiz yapılır. Kaynamış suda pişirilir, servis yapılırken üstüne sarımsaklı yoğurt ve sarı yağla(tereyağın eritilip tortusunun alınmasıyla yapılır) soğandan oluşan bir karışım dökülür.
Afiyet Olsun :D...
Kars Yemekleri
Posted on
by Web Sehir
Kaydol:
Comment Feed (RSS)
Özel Arama